Resimli Taş Kofte Tarifi
Taş Kofte nasıl yapılır
Taş Kofte yapılışı resimli
Taş Kofte icin gerekli malzemeler:
100 gr nohut (ıslatılmış)
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
500 gr koyun kıyma
100 gr bulgur (orta boy)
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 cay kaşığı zerdecel
4 corba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
(iri doğranmış)
2 adet domates
(kabukları soyulmuş, cekirdekleri temizlenmiş, kucuk kup doğranmış)
350 ml su
2 adet orta boy patates
(kalın elma dilimi doğranmış)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dovulmuş)
imagestaskoftetarifiresimli5ad415a4236b8
Yapılışı:
Nohutları suzup, uzerine cıkıncaya kadar tekrar su ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak pişirin Nohutları suzun ve kabuklarını temizleyin
Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdecal, tuz ve karabiberi kofte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Kucuk ceviz buyukluğunde parcalar koparıp, yuvarlak kofteler hazırlayın
Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 67 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 34 dak pişirin
Hafifce karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın
Kofte ve patatesleri yerleştirin Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 15 dak pişirin
Kalan nohutları serpin ve 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın
Taş Kofte nasıl yapılır
Taş Kofte yapılışı resimli
Taş Kofte icin gerekli malzemeler:
100 gr nohut (ıslatılmış)
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
500 gr koyun kıyma
100 gr bulgur (orta boy)
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 cay kaşığı zerdecel
4 corba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
(iri doğranmış)
2 adet domates
(kabukları soyulmuş, cekirdekleri temizlenmiş, kucuk kup doğranmış)
350 ml su
2 adet orta boy patates
(kalın elma dilimi doğranmış)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dovulmuş)
imagestaskoftetarifiresimli5ad415a4236b8
Yapılışı:
Nohutları suzup, uzerine cıkıncaya kadar tekrar su ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve nohutlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dak pişirin Nohutları suzun ve kabuklarını temizleyin
Her iki kıyma, nohutun yarısı, bulgur, rendelenmiş soğan, zerdecal, tuz ve karabiberi kofte hamuru kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Kucuk ceviz buyukluğunde parcalar koparıp, yuvarlak kofteler hazırlayın
Zeytinyağını ısıtıp, iri doğranmış soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 67 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek domatesleri katın ve 34 dak pişirin
Hafifce karıştırarak suyu ekleyin ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın
Kofte ve patatesleri yerleştirin Hızlı ateşte tekrar kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 15 dak pişirin
Kalan nohutları serpin ve 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın