Taşıyıcı Anne olurmusunuz? taşıyıcı annelik yerine getirmek istiyorum taşıyıcı anne olmak istiyorum Değil yok bana lüzumlu yok Ama bu konuda yayınlanmış bir röportajı okudum Paylaşmadanda edemeyeceğim Önce bir yazıyı okuyun Sonrada uygun bir şekilde bir düşünün bakalım Böyle birşeyi yapacak olsanız ne için yapardınız?? Bir taşıyıcı anne 9 ay bir bebeği emaneten içinde taşıyıp, doğurup, emzirdikten sonra onunla nasıl vedalaştığını anlattı Viktorya, İstanbul’da yaşamış 37 yaşında bir taşıyıcı anne Yani başka bir ailenin bebeğini emaneten 9 ay karnında içeren bir kadın 10 sene önce Rusya’dan gelmiş Türkiye’ye 2005’in sonlarına içten ise taşıyıcı annelik oluşturacağı aileyle tanışmış Beş ay önce doğum yapmış ve bebeği biyolojik ailesine teslim etmiş Şu aralar ise kendi kafesini işletiyor Taşıyıcı analık kavramıyla çoğumuz Özgü Namal ve Dolunay Soysert’in başrollerini paylaştıkları Bebeğimdizisi doğruca tanıştık Viktorya, bu diziyi seyretmemiş hiç Geçirdiği 9 ayı ve doğumdan sonraki günlerini Elele okurlarıyla paylaşırken anlattıkları, bir dizi filmden çok daha öte * Taşıyıcı anne olmaya nasıl karar verdiniz? Nasıl başladı her şey? Bir arkadaşım çocuğu olmayan bir ailenin taşıyıcı anne aradığını anlattı Karşılıklı tanıdıklar vasıtasıyla aileye beni önermişler Sizden bebeği taşımanızı isteyen aile niçin bir taşıyıcı anneye ihtiyaç duymuştu? Aile Almanya’da yaşıyordu 20 yıldır çocuk özlemi çekiyorlarmış Aktarma 70! Yani 7 kere tüp bebek denemişler, tutmamış Embriyo transferini yaptıktan sonra ben üç aylık hamileyken anne buraya geldi, bebek doğana dek burada kaldı Siz birincil çocuğunuzu kaç yaşında doğurdunuz? 19 yaşında anne oldum id Taşıyıcı anne almak size neler kazandırdı? Bu bana kalsın, açıklama yapmak istemem bunu Ilk görüşmeden derhal daha sonra cenin aktarma işlemi yapıldı mı? Ilk görüşmeden daha sonra taşıyıcı anne olmaktan vazgeçtim Sonradan üç ay düşündüm Anne, beni ikna etti * Kabul ettikten daha sonra olaylar nasıl gelişti? Anneden alınan yumurta, babadan alınan spermle döllendikten 3 gün sonradan bana aktarma edildi * Sonuçta bir canlı büyümeye başladı içinizde, ’bu benim’ diye düşündüğünüz lahza olmadı mı hiç? Yok, o kadar hissetmedim hiç Biliyordum annesi, babası olduğunu Annesi fazla sık yanımdaydı Tekmelediği vakit o da tanık oluyordu, elini karnıma koyuyordu, hissediyordu; onunla konuşuyordu Fazla üzülüyordu bunları yaşayamadığı için Hamileliğim boyunca yemeklerime fazla dikkat ediyordum Sigara içmiyordum Hayatta portakal yemezdim, kilolarca portakal yedim * Bu hikayede babadan artı söz etmiyorsunuz, baba durumdan rahatsız mıydı? Baba yurtdışında çalıştığı için burada bizimle beraber değildi Yahut karısını yalnız bıraktığı için değil O da kaç yıl geçerse geçsin dostluğumuzun devam etmesini istiyor Zaten bebeğin teyzesi oldum ben Beni teyze olarak kabul ettiler sonuç olarak bebek onların bebeği Ayrıca teknik olarak, keza duygusal olarak, ayrıca biyolojik olarak bebek onların bebeği Dediğim gibi bir bebeğe sahip edinmek istesem, kendim yapardım Zaten bundan böyle kendi bebeğimi yerine getirmek istiyorum Doğumun derhal ertesinde yapayalnız kaldınız, hiç mi üzülmediniz? Hamilelik duygusallığı yaşıyordum sanırım Evet, televizyon seyrederken falan hemen gözlerim doluyordu Ilk hamileliğimde böyle olmadı kesinlikle Kızım doğunca yanımdaydı Lakin hemen bebek gittiği için birazcık natürel oysa üzüldüm O gün eve gitmek istemedim Arkadaşlarımda kaldım Televizyonu açınca tekrar reklamlar, bebek bezleri, mamalar; onları görür görmez fena oldum Ta ama iki hafta sonradan bebeği görene değin * Sonradan ne sıklıkta gördünüz bebeği? Fazla sık görmedim tabii Sırası Gelmişken teşekkür etmek, veda etmek için geldiler Fakat konuşuyoruz arada bir Dün aradılar Almanya’dan İstanbul’a 47 dakika konuştuk Bebeğin kulağına dayadı annesi telefonu O da bir şeyler mırıldanıyor oradan Beş aylık derhal Yaptığımdan pişman değilim * Doğumdan bu yana geçen beş ayın sonunda düşünceleriniz nedir? Pişman değilim çok iyi bir şey yaptığımı düşünüyorum O kadını tanıdıktan sonradan içim çok kuytu, gönlüm rahat yaptım taşıyıcı anneliği * Çocuğu olmayan kadınlara bu yöntemi nasihat eder misiniz? Muhakkak, lakin aile taşıyıcı anneyi mükemmel seçmeli Içki içmemesi gerekir, iyi beslenmesi gerekir, sigara kullanmaması gerekir Güven fazla kayda değer