iltasyazilim
FD Üye
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden dahiliye uzmanı Dr Mustafa Budak, tatilde kızartılmış yiyeceklerden uzakta durulmasını, zeytinyağlı hafif yiyeceklerin seçim edilmesini önerdi
Tatil yörelerinin herzamanki mönüsü olan açık büfelerde yer alan yiyeceklerin hepsinin yenmemesi gerektiğini belirten Dr Mustafa Budak, açık büfelerdeki hafif yiyeceklerin seçim edilmesi gerektiğini söyledi
Dr Budak, tatilde mutlaka sabahtan kahvaltısı yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: Tatil yapıyoruz diye geç yatıp, öğün atlamak sakıncalıdır
Güne mutlaka kahvaltı ile başlanmalı Kahvaltı ürünlerinden azar azar yenilmeli ve meyve yemeye de itina gösterilmelidir
Içecek olarak taze bıkkın meyve suyu, limoni açık çay, kafeini az sütlü kahve içilmeli, domates, biber ve salatalık gibi yeşil sebzeler de unutulmamalıdır
Kızartmalar tatilde çekici gelebilir Kendinizle savaşın ve bu savaştan galip çıkın Daha çok zeytinyağlı ve hafif yiyecekleri tercih edin
Alkole dikkat
Kızartmalar ve yağlı gıdaların kötü huylu kolestrolün artmasına niçin olduğunu kaydeden Dr Budak, tatilde akşam yemeklerine olası olduğu kadar sade, hazmı daha kolay olan çorba çeşitleri ile başlanmalı
Bol salata, ızgara balık, tavuk seçim edilmeli Yemeğin yanına bir bardak kırmızı şarap da içilebilir Tatlı olarak da ağır hamur tatlılar yerine, sütlü tatlılar tercih edilmelidir
Unutmayınız ancak, tatil de alkol göstermek zorunda değilsiniz Tatil dönüşü sağlıksız gıda nedeniyle keza kilo alarak keza de sağlığınız bozularak dönebilirsinizdiye konuştu
Tatil yörelerinin herzamanki mönüsü olan açık büfelerde yer alan yiyeceklerin hepsinin yenmemesi gerektiğini belirten Dr Mustafa Budak, açık büfelerdeki hafif yiyeceklerin seçim edilmesi gerektiğini söyledi
Dr Budak, tatilde mutlaka sabahtan kahvaltısı yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: Tatil yapıyoruz diye geç yatıp, öğün atlamak sakıncalıdır
Güne mutlaka kahvaltı ile başlanmalı Kahvaltı ürünlerinden azar azar yenilmeli ve meyve yemeye de itina gösterilmelidir
Içecek olarak taze bıkkın meyve suyu, limoni açık çay, kafeini az sütlü kahve içilmeli, domates, biber ve salatalık gibi yeşil sebzeler de unutulmamalıdır
Kızartmalar tatilde çekici gelebilir Kendinizle savaşın ve bu savaştan galip çıkın Daha çok zeytinyağlı ve hafif yiyecekleri tercih edin
Alkole dikkat
Kızartmalar ve yağlı gıdaların kötü huylu kolestrolün artmasına niçin olduğunu kaydeden Dr Budak, tatilde akşam yemeklerine olası olduğu kadar sade, hazmı daha kolay olan çorba çeşitleri ile başlanmalı
Bol salata, ızgara balık, tavuk seçim edilmeli Yemeğin yanına bir bardak kırmızı şarap da içilebilir Tatlı olarak da ağır hamur tatlılar yerine, sütlü tatlılar tercih edilmelidir
Unutmayınız ancak, tatil de alkol göstermek zorunda değilsiniz Tatil dönüşü sağlıksız gıda nedeniyle keza kilo alarak keza de sağlığınız bozularak dönebilirsinizdiye konuştu