teknolojiuzmani
FD Üye

Tatlandırıcılı Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kabak
- 1 çay bardağı tatlandırıcı
- 2 su bardağı su
Tatlandırıcılı Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı doğrayalım. (Buzluğa attığınız kabakla da olur).
- Üzerine tatlandırıcı ekleyerek 3 saat bekletelim(İmkanınız varsa geceden döküp bekletirseniz daha güzel olacaktır).
- Sonra ocağa alalım. İlk kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım.
- 35-40 dakika pişmesi lazım kontrol ederek yumuşayana kadar pişirelim.
- Suyu yeterli gelmezse su ilavesi yapabiliriz. Her kabak aynı olmuyor, ilave su gerekebilir.
- Piştikten sonra kapağını açıp ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim.
- Sonra fırın tepsisine alıp, 200 derece fırında 10 dakika fırınlayalım. Bu işlem kıvamını güzelleştirecektir.