iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg tatlı kırmızı biber (Koyu renk etli, iri olmalı, ince açık renkler çok sulu oluyor )
*1 tatlı kaşığı tuz
*Küflenmemesi için zeytinyağı
Tatlı Biber Salçası Tarifi Yapılışı Kış yaklaşıyor salça yapmak için iyi bir zaman?domates salçası kusura bakmasın ama biber salçasının yanına yaklaşamaz Ben salçanın hafif sos gibi olanını seviyorum Hem daha kolay hazırlanıyor, hem de yemeklerde çabuk açılıyor 3 kg biberden 2 adet yarım kg lık kavanoz çıktı
YAPILIŞI;
1 Biberleri yıkayıp ikiye bölelim ve sap, çekirdeklerini çıkartalım
2 Derin bir tencereye biberleri yığalım ve 1 su bardağı su koyup haşlayalım yarım ateşte Yaklaşık 3045 dk da yumuşuyorlar
3 Biberleri bir süzgece alıp 1 saat süzülmeye bırakalım
4 Üstün körü zarlarını soyalım (çok ince işe gerek yok)
5 Mutfak robotu yardımıyla tüm biberleri kıyalım
6 Tencereye alıp üzerine tuzunu atalım ve yarım ateşte 3045 dk pişirelim Sık sık karıştırın ki dibine tutmasın Ayrıca kapağını aralık koyun yoksa etrafa sıçrar
7 Tencerenin altını kapatmadan el blendrıyla da iyice sos kıvamına gelene kadar blendrlayalım (Bu pürüssüz olmasını sağlamak için)
8 10 dk daha kaynatıp, soğumadan kavanozlara alalım
9 Ilıyınca üzerini tamamen kaplıyacak şekilde zeytinyağı dökelim
10 Soğuyunca, buzdolabına kaldıralım Arzu ettiğimiz yemeğe, sosa, kahvaltılığa kullanmak için hazır ?Afiyet olsun
*3 kg tatlı kırmızı biber (Koyu renk etli, iri olmalı, ince açık renkler çok sulu oluyor )
*1 tatlı kaşığı tuz
*Küflenmemesi için zeytinyağı
Tatlı Biber Salçası Tarifi Yapılışı Kış yaklaşıyor salça yapmak için iyi bir zaman?domates salçası kusura bakmasın ama biber salçasının yanına yaklaşamaz Ben salçanın hafif sos gibi olanını seviyorum Hem daha kolay hazırlanıyor, hem de yemeklerde çabuk açılıyor 3 kg biberden 2 adet yarım kg lık kavanoz çıktı
YAPILIŞI;
1 Biberleri yıkayıp ikiye bölelim ve sap, çekirdeklerini çıkartalım
2 Derin bir tencereye biberleri yığalım ve 1 su bardağı su koyup haşlayalım yarım ateşte Yaklaşık 3045 dk da yumuşuyorlar
3 Biberleri bir süzgece alıp 1 saat süzülmeye bırakalım
4 Üstün körü zarlarını soyalım (çok ince işe gerek yok)
5 Mutfak robotu yardımıyla tüm biberleri kıyalım
6 Tencereye alıp üzerine tuzunu atalım ve yarım ateşte 3045 dk pişirelim Sık sık karıştırın ki dibine tutmasın Ayrıca kapağını aralık koyun yoksa etrafa sıçrar
7 Tencerenin altını kapatmadan el blendrıyla da iyice sos kıvamına gelene kadar blendrlayalım (Bu pürüssüz olmasını sağlamak için)
8 10 dk daha kaynatıp, soğumadan kavanozlara alalım
9 Ilıyınca üzerini tamamen kaplıyacak şekilde zeytinyağı dökelim
10 Soğuyunca, buzdolabına kaldıralım Arzu ettiğimiz yemeğe, sosa, kahvaltılığa kullanmak için hazır ?Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.