
Tatlı Çörek (Çikolatalı) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağından bir parmak fazla süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 4-4, 5 su bardağı un (Kontrollü koyun yumuşak bir hamur olacak )
- Kahvaltılık çikolata
- 1 adet yumurta sarısı
Tatlı Çörek (Çikolatalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, maya ve şekeri karıştırın.
- Yumurta ve tereyağını ekleyin.
- Son olarak unu da denetimli bir formda ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamuru mayalanması için 2-2, 5 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamuru uzun bir rulo haline getirin ve elinizle bastırarak 4 parmak genişliğinde açın.
- İçerisine ortasına gelecek halde çikolatayı koyun.
- Hamurun uçlarını birleştirerek kapatın.
- Hamuru ikiye katlayarak ikili örgü formunda hal verin.
- Biçim verdikten sonra uçlarını birleştirin ve kalıba yerleştirin.
- Kalıpta 1 saat kadar daha mayalandırın.
- Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısını dikkatlice hamuru söndüremeden sürün.
- 180°de yarım saat üzeri düzgünce kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun ????????.