![tatli-corek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/04/tatli-corek.jpg)
Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı(küçük)şeker
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağ(eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kurumaya
- 1 paket vanilya
- 5.5 su bardağı un
Tatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı eritip ılıtalım dursun.
- Diğer tarafta tereyağ ve un hariç tüm malzemeyi bir el çırpıcısıyla güzelce çırpalım .
- Ununu ekleyelim ,güzelce yoğurup en sona tereyağını ekleyip yoğurup yağı hamura yedirelim .
- Hamurumuzu bir poşete geçirip 40 dakika mayalandıralım.
- Sonra tezgaha alıp elimizi sıvı yağla yağlayıp tezgâhta bir iki tur katlaya katlaya yoğurun.
- Mandalinadan küçük parçalar alıp uzunca açıp iki yanından üst üste kapatıp rulo yapıp yada yuvarlayıp yada istediğiniz şekli verip yağılı tepsiye dizin.
- Üzerini kapatalım ben fırın tepsisinin diğerini üzerine kapattım.
- 20 dakika tepside mayalandırdıktan sonra üzerine süt sürelim ısıtılmış fırına verip 180 derecede üzeri kızarana kadar bir 35 dakika pişirelim .
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağ sürelim.
Tatlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı