teknolojiuzmani
FD Üye
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Ve Taze Soğanlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kemiksiz tavuk but
- 2 adet kapya biber
- 6 adet kıl biber
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 4 çorba kaşığı ketçap
- 8 çorba kaşığı pekmez
- 3 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı susam
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 bardak yasemin pirinci
- 5 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Ve Taze Soğanlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yasemin pirinç iyice yıkanır, süzülür ve tencereye alınır. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynama sonrası en kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. Taze soğanın beyaz kısımları ince, yeşil kısımları 3 cm uzunluğunda doğranır.
- Pişen pilavın içerisine eklenir. Bir iki tur karıştırılır. Pilavımız lapa tarzında bir pilav olacağı için az sulu kalması gerekiyor bunu unutmayalım. Soğan eklediğimiz pilav üzeri kapatılarak dinlenmeye alınır.
- Tavuk etleri kuşbaşı doğranır. Tuz ve karabiber eklenir. Nişastayla bulanarak 4 çorba kaşığı zeytinyağında kızartılır. Renkleri altın sarısına dönünce havlu kağıda çıkartılır.
- Sos için; ketçap, pekmez, sirke ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. İsteğe bağlı soya sosu da eklenebilir.
- Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alınarak şeritler halinde doğradığımız kapya biber ve 2 cm uzunluğunda doğradığımız kıl biberler sotelenir.
- Sonrasında susam eklenerek kavrulur. Ocağın altı kapatılır, ilk sıcağı geçtikten sonra önce sos, sonra tavuklar tavaya alınır ve karıştırılır.
- Servis tabağına önce taze soğanlı pilav alınarak yayılır ve üzerine tatlı ekşi soslu çıtır tavuğumuz eklenir. Afiyetle …????????????