
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram tavuk göğsü
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı biber
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak ya da 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 su bardağı ananas (ben kullanmadım)
- Doğranmış taze soğan
- Susam
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kabın içerisine soya sosu, sirke, esmer şeker, ketçap ve sarımsaklarımızı ekleyip sosumuzu oluşturalım.
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
- Üzerine nişasta ek edip güzelce karıştıralım.
- Çırpılmış yumurtaları ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Yağ koyduğumuz tavada tavukları önlü gerili kızartıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize çıkaralım.
- Tıpkı tavaya doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip karamelize olmasını sağlayalım.
- Üzerine sosu ek edip 1-2 dk karıştıralım.
- Son olarak kızaran tavuklarımızı da ekleyip karıştırıp gereçlerle özdeşlesmesini sağlayalım.
- Servis tabağına aldığımız yemeğimizin üzerine taze soğan ve susam ekleyerek servis edelim.
- Tatlı eksi soslu tavuğumuz hazır.(ben altında nudulla servis ettim siz dilediğiniz halde servis edebilirsiniz. ).