teknolojiuzmani
FD Üye

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Gereğince yağ
- Susam
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları üstten çizik atarak kesiyoruz (Ben tavukları 2 ye böldüm)
- Tuz ve karabiberi üstüne yediriyoruz.
- Maşa yardımıyla tavuklarımızı gerili önlü una buluyoruz.
- Pişireceğimiz tavaya gereğince yağı ekledikten sonra kızgın yağımıza tavukları diziyoruz.
- Tavuklar biraz kızardıktan sonra rendelediğimiz sarımsakları ekliyoruz.
- Sirke, bal ve soya sosumuzu ekliyoruz.
- Güzelce piştiğinden emin olunca servis tabağımıza alıyoruz.
- Üzerine susamla süsleme yapıyoruz. Afiyet olsun