Kuru meyveler kurtarıcınız olsun. Tatlı buhranı anında abur cuburlar bölgesine kuru meyveleri hurmayı, kayısıyı deneyin. Gelgelelim yanında süt-yoğurt-peynir üzere protein kaynakları da olsun.
Tarçın vazgeçilmeziniz olsun. Suyunuza, meyvelerin üstüne, süte, yoğurda katabilirsiniz. Bu sayede kan şekeriniz dengelenecek ataklarınız azalacaktır.
Karbonhidratları tek başına almayın, kesinlikle yanında protein kaynakları olsun. Makarna yapıyorsanız sosu kıymalı olsun, pilav varsa içine tavuk ya da yanında yoğurt olsun.
4 saatten uzun vade aç kalmayın. Ara öğünler olmazsa olmazınız olsun. Öğünleriniz arasında 2-4 saat olsun.
Kolay karbonhidratlar mekanına kompleks karbonhidratları tercih edin. Beyaz ekmek yanına tam tahıllı ekmek, pirinç pilavı tarafına bulgur birinci tercihiniz olsun.
Posalı besinleri hayatınıza katın. Yeşil yapraklı zerzevatları, kurubaklagilleri, meyve suyu yanına taze kabuklu meyveleri tercih edin.
Şeker içeriği yüksek paketli eserleri beslenmenizde sonlandırın. Aldığınız meyveli süt ve yoğurtlarda bile yüksek ölçüde şeker olduğunu varsayarsak aldığınız her besinin kesinlikle etiketine göz atın.