Tatlı Hoş Kurabiye (Portakallı) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Ceviz (isteğe bağlı)
Tatlı Lezzetli Kurabiye (Portakallı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba???? çocuklarınızın ayrıyeten seveceği bir enfes kurabiye❤
- Büyük bir kaba evvelce erittiğimiz margarini şekeri yumurtayı yağı yoğurdu portakal rendesini atıp karıştıralım.
- Ardından kabartma tozunu, vanilyayı azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Akabinde hamurumuzdan modüller alıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Yağladığımız tepsiye sıra sıra dizip yumurtanın sarısını sürelim.
- Arzu ederseniz üzerine ceviz koyabilirsin ya da içine hiç fark etmez. Portakal sevenler mutlaka denenmeli.
- Önceden ısıtılmış fanlı ayarda 175°c de denetimli bir formda 25 dk pişirelim. Afiyet bal şeker olsun????????????.