
Tatlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 6-6, 5 bardak un
- 1 yumurta sarısı
Tatlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık süte bir kaşık şeker ve mayayı ekleyip eritiyoruz. Kabımızın üzerini örtüp 5 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra un hariç öbür materyalleri ekliyoruz. Unu denetimli bir formda ekliyoruz.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran fındık, susam, ceviz serpiyoruz. Yarım saatte tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.