bilgisayarci
FD Üye
Tatlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 paket vanilya
- 7 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta sarısı
- Tereyağı
Tatlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı hariç tüm sıvı materyalleri, yumurta,vanilya maya ve şekeri kabınıza alın. Karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin. Un eklerken tuzu da ek edin.Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun.
- 1 saat 30 dakika mayalandırın.
- Yoğurup havasını alın.
- 10 bezeye ayırın.
- Uzun bir oval olarak açın uzunlamasına ikiye katlayın. Sıkı olmayacak biçimde sarın.
- Süt ve yumurta sarısını karıştırın.
- Üzerine sürün.
- Üzerini örtün. 30 dakika daha mayalandırın.
- 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürün ve servis yapın. Afiyet olsun.