iltasyazilim
FD Üye
Resimli Tatlı Tarifleri Sütlü
Sevgili bayanlar Birkaç sütlü tatlının yapılışını bu konuda bulabilirsiniz
Muzlu Karamelli Puding
malzemeler
1 paket kakaolu puding
3 su bardağı süt
4 adet muz
3 dilim kakaolu kek
Karamel için
1 nehir bardağı tozşeker
1 dere bardağı soğuk su
Süsleyip Püslemek için
Hindistancevizi
Yapılışı
Bir tencereye süt ve pudingi alın Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Puding koyulaşınca altını kapatıp soğuması için kenara alın Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin Karışımı kuplara veya dilediğiniz kaplara pay edin Dekor işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak dek uzaklık bırakın Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin Ayrıntılarıyla eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın Soğuk suyu üzerine dökün Ocağa oturtun ve yeniden arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın Kalan muzu soyup dilimleyin Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin En üste karamel gezdirip servis yapın
Supangle
Supangle için zorunlu olan malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak beceriksiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak en ince ayrıntısına kadar çırpılır Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınırSoğuduğunda dövülmüş antep fıstığı ya da hindistan çevizi ile süslenebilir
Sütlaç
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 yemek yemek kaşığı nişasta
12 su bardağı pirinç
1 buçuk su bardağı su
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci yıkayıp süzün Tencerede 1 su bardağı su ile adamakıllı yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın Icabında daha fazla su ilave edin Süt, tozşeker, bir parça tozşeker ile dövülmüş sırça sakızını diğer bir tencereye koyarak kaynatın Pirinçler haşlanınca tahta kaşığın tersi ile ya da büyük çatalla pirinç tanelerini birazcık ezin Sutlu karışım kaynayınca haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın Nişasta ve yumurta sarısını eksik miktarda su ile pürüzsüz olana değin karıştırın İnce şekilde dökerek sutlu karışıma yedirin Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın Güveçlere paylaştırın İsterseniz yüksek ısıdaki fırında içi yarıya değin su batmış ısıya dirençli bir tepsiye sütlaçları yerleştirip üstleri kızarana değin fırınlayın veya fırınlamadan sütlaçlarınız soğuduktan sonradan tarçın serperek servise hazır ışık halkası getirin
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
12 Yemek Kaşığı (kocaman çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini süsleyip püslemek için)
Yapılışı
Süt, irmik ve şekeri kesintisiz karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve zıt çevirerek dilimleyin
Üstüne isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık darı unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte ağır ağır ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
Malzemeler
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe tarafından çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri büyükçe doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe tarafından çikolata sos ile servis yapın
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık içi
3) 2 akarsu kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı ayrıntılarıyla karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene değin pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir zaman soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin daha alçak kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üstüne yayalım üst kısmına yeniden birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe tarafından üzerini hindistan cevizi ya da fındık ile süsleyebilirsiniz
Hepsi fazla hoş ve denenmiş tarifler kolay gelsin sevgili hanımlar Afiyet olsun *
Sevgili bayanlar Birkaç sütlü tatlının yapılışını bu konuda bulabilirsiniz
Muzlu Karamelli Puding
malzemeler
1 paket kakaolu puding
3 su bardağı süt
4 adet muz
3 dilim kakaolu kek
Karamel için
1 nehir bardağı tozşeker
1 dere bardağı soğuk su
Süsleyip Püslemek için
Hindistancevizi
Yapılışı
Bir tencereye süt ve pudingi alın Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Puding koyulaşınca altını kapatıp soğuması için kenara alın Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin Karışımı kuplara veya dilediğiniz kaplara pay edin Dekor işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak dek uzaklık bırakın Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin Ayrıntılarıyla eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın Soğuk suyu üzerine dökün Ocağa oturtun ve yeniden arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın Kalan muzu soyup dilimleyin Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin En üste karamel gezdirip servis yapın
Supangle
Supangle için zorunlu olan malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak beceriksiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak en ince ayrıntısına kadar çırpılır Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınırSoğuduğunda dövülmüş antep fıstığı ya da hindistan çevizi ile süslenebilir
Sütlaç
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 yemek yemek kaşığı nişasta
12 su bardağı pirinç
1 buçuk su bardağı su
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci yıkayıp süzün Tencerede 1 su bardağı su ile adamakıllı yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın Icabında daha fazla su ilave edin Süt, tozşeker, bir parça tozşeker ile dövülmüş sırça sakızını diğer bir tencereye koyarak kaynatın Pirinçler haşlanınca tahta kaşığın tersi ile ya da büyük çatalla pirinç tanelerini birazcık ezin Sutlu karışım kaynayınca haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın Nişasta ve yumurta sarısını eksik miktarda su ile pürüzsüz olana değin karıştırın İnce şekilde dökerek sutlu karışıma yedirin Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın Güveçlere paylaştırın İsterseniz yüksek ısıdaki fırında içi yarıya değin su batmış ısıya dirençli bir tepsiye sütlaçları yerleştirip üstleri kızarana değin fırınlayın veya fırınlamadan sütlaçlarınız soğuduktan sonradan tarçın serperek servise hazır ışık halkası getirin
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Süt
9 Yemek Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
12 Yemek Kaşığı (kocaman çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini süsleyip püslemek için)
Yapılışı
Süt, irmik ve şekeri kesintisiz karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve zıt çevirerek dilimleyin
Üstüne isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık darı unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte ağır ağır ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Bisküvi pasta
Malzemeler
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Pötibör bisküvi
isteğe tarafından çikolata sos
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri büyükçe doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe tarafından çikolata sos ile servis yapın
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık içi
3) 2 akarsu kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı ayrıntılarıyla karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene değin pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir zaman soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin daha alçak kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üstüne yayalım üst kısmına yeniden birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe tarafından üzerini hindistan cevizi ya da fındık ile süsleyebilirsiniz
Hepsi fazla hoş ve denenmiş tarifler kolay gelsin sevgili hanımlar Afiyet olsun *