Tatlı Tuzlu Kurabiye(cok Bereketli Ve Kandil Gunlerinin Vazgecilmezi) Tarifi İcin Malzemeler
*125 gr tereyağı
*125 gr margarin
*1 cay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*2 cay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı sirke
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı uzerine surmek icin ayrılacak)
*Aldığı kadar un
Uzerini suslemek icin:
*Bol miktarda susam, corek otu
Tatlı Tuzlu Kurabiye(cok Bereketli Ve Kandil Gunlerinin Vazgecilmezi) Tarifi Yapılışı Corek otuyla hazırladığında Kandil gunlerinde dağıtmak icin bol ve bereketli bir kurabiye tarifi olup, susamı hamura da katıp yoğurabilirsiniz Oldukca cabuk hazırlanan bir tarif
1
*İlk olarak un haric tum malzemeleri bir yoğurma kabına alıp bir silikon spatula yardımıyla karıştıralım
*Unu ekledikce elimizle yoğurmaya başlayalım
*Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak yağlı ve yumuşak bir hamur elde edelim
*Dikkat ederseniz vanilya ve kabartma tozu koymuyoruz
*Kurabiyelerimiz catlak catlak olmayacak
*Sonra elde ettiğimiz hamurdan bir miktar alıp ince uzun yuvarlayalım ve elimizle uzerine bastıralım
*Yumurta sarısı surduğumuz hamuru, yağlı kağıt uzerinde karıştırdığımız susam ve corek otu karışımına batırıp dilimleyip tepsiye dizelim
*175 derece de cok kurutmadan pişirelim
*Kıyır kıyır bir kurabiye tarifi olup derin dondurucuda saklayıp yemek istediğinizde ya oda sıcaklığında bekletin ya da mikrodalgada 1, 5 dk cevirin Şimdiden afiyet olsun
*125 gr tereyağı
*125 gr margarin
*1 cay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*2 cay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı sirke
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı uzerine surmek icin ayrılacak)
*Aldığı kadar un
Uzerini suslemek icin:
*Bol miktarda susam, corek otu
Tatlı Tuzlu Kurabiye(cok Bereketli Ve Kandil Gunlerinin Vazgecilmezi) Tarifi Yapılışı Corek otuyla hazırladığında Kandil gunlerinde dağıtmak icin bol ve bereketli bir kurabiye tarifi olup, susamı hamura da katıp yoğurabilirsiniz Oldukca cabuk hazırlanan bir tarif
1
*İlk olarak un haric tum malzemeleri bir yoğurma kabına alıp bir silikon spatula yardımıyla karıştıralım
*Unu ekledikce elimizle yoğurmaya başlayalım
*Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak yağlı ve yumuşak bir hamur elde edelim
*Dikkat ederseniz vanilya ve kabartma tozu koymuyoruz
*Kurabiyelerimiz catlak catlak olmayacak
*Sonra elde ettiğimiz hamurdan bir miktar alıp ince uzun yuvarlayalım ve elimizle uzerine bastıralım
*Yumurta sarısı surduğumuz hamuru, yağlı kağıt uzerinde karıştırdığımız susam ve corek otu karışımına batırıp dilimleyip tepsiye dizelim
*175 derece de cok kurutmadan pişirelim
*Kıyır kıyır bir kurabiye tarifi olup derin dondurucuda saklayıp yemek istediğinizde ya oda sıcaklığında bekletin ya da mikrodalgada 1, 5 dk cevirin Şimdiden afiyet olsun