
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
- 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Çörek otu yahut susam
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri derin bir kapta karışıyoruz.
- Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlıyoruz.
- Evvel yumurta akına sonra çörek otuna buluyoruz.
- Tepsiye diziyoruz. 170 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .