Resimli Tatlı ve Ekşi sincap balığı tarifi
malzemeler
1 levrek
14 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
weijing (cin tuzu)
un
tuz
kızartmak icin sıvıyağ
tatlı ve ekşi sos icin:
2 corba kaşığı domates salcası veya 4 corba kaşığı ketcap
2 corba kaşığı toz şeker
12 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
1 corba kaşığı mısır nişastası
1 corba kaşığı cin alkolu
2 corba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı weijing (cin tuzu)
tuz
imagestatliveeksisincapbaligitarifiresimli5ad44c3790f61
Hazırlanışı
iri bir levreği temizleyin Başını kesip bir tarafa bırakın Sonra sırtından bıcakla uzunlamasına ikiye ayırın Yalnız kuyruk kısmından ayırmayın Balığın sırtındaki buyuk kılcığı elinize batmasın diye ustten bir bezle tutarak bıcakla dikkatlice keserek cıkartın Balığın filetosunun kenarlarındaki ince kılcıkları da yine bıcakla cıkartarak temizleyin
Daha sonra filetoları enine olarak bıcakla, balığın derisini kesmeden hemen hemen 1,5 cm kadar yarar gibi kesin Daha sonra da başından kuyruğuna doğru yine 1,5 cm aralıklarla bir o kadar derinlikte kesin Balığı suyla yıkayın Balık hazırlandığı zaman, kuyruk kısmından filetoları birbirinden ayrılmamış ve etler balığın derisinin uzerinde kucuk kupler halinde bolunmuş bir gorunumde olmalıdır Balığı geniş bir tabağa koyun Uzerine iki tarafına da gelecek şekilde tuz, beyaz sirke ve cin tuzu ekleyin Balığın başını da tuzlayın ve sirkeleyin
Geniş bir tabağa bol miktarda un koyun Balığı iyice una bulayın Una bularken balığın etinin aralarını parmaklarınızla acarak iyice unlanmasını sağlayın Tavada bol sıvıyağı kızdırın, balığı icine yavaş yavaş koyun ve pembeleşinceye kadar kızartıp bir tabağa alın
Balığın başını da kızartın, yine bir tabağa alın
Oval bir servis tabağının kenarlarını salatalık ve sus domatesi dilimleri ile susleyin Balığın başını, solungaclarını hafifce acarak servis tabağının bir ucuna koyun Kızarmış balığı da yayarak tabağa yerleştirin
Tatlı ve ekşi sos icin; sıvıyağı tavada kızdırın İcine domates salcasını veya ketcabı ekleyin Biraz karıştırıp ezdikten sonra bir kepce su koyun Şekerim ve tuzunu ekleyin Biraz karıştırarak kaynatın ve beyaz sirkeyi, isterseniz cin alkolunu uzerine ilave edin Mısır nişastasını bir parca su ile acın, kaynayan sosa yavaş yavaş ekleyin Sos yoğun ama akıcı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın Gerekirse biraz daha su veya suda acılmış mısır nişastası ekleyebilirsiniz Hazırladığınız tatlı ve ekşi sosu kepceyle sıcak sıcak kızarmış balığın ustune dokun
malzemeler
1 levrek
14 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
weijing (cin tuzu)
un
tuz
kızartmak icin sıvıyağ
tatlı ve ekşi sos icin:
2 corba kaşığı domates salcası veya 4 corba kaşığı ketcap
2 corba kaşığı toz şeker
12 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
1 corba kaşığı mısır nişastası
1 corba kaşığı cin alkolu
2 corba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı weijing (cin tuzu)
tuz
imagestatliveeksisincapbaligitarifiresimli5ad44c3790f61
Hazırlanışı
iri bir levreği temizleyin Başını kesip bir tarafa bırakın Sonra sırtından bıcakla uzunlamasına ikiye ayırın Yalnız kuyruk kısmından ayırmayın Balığın sırtındaki buyuk kılcığı elinize batmasın diye ustten bir bezle tutarak bıcakla dikkatlice keserek cıkartın Balığın filetosunun kenarlarındaki ince kılcıkları da yine bıcakla cıkartarak temizleyin
Daha sonra filetoları enine olarak bıcakla, balığın derisini kesmeden hemen hemen 1,5 cm kadar yarar gibi kesin Daha sonra da başından kuyruğuna doğru yine 1,5 cm aralıklarla bir o kadar derinlikte kesin Balığı suyla yıkayın Balık hazırlandığı zaman, kuyruk kısmından filetoları birbirinden ayrılmamış ve etler balığın derisinin uzerinde kucuk kupler halinde bolunmuş bir gorunumde olmalıdır Balığı geniş bir tabağa koyun Uzerine iki tarafına da gelecek şekilde tuz, beyaz sirke ve cin tuzu ekleyin Balığın başını da tuzlayın ve sirkeleyin
Geniş bir tabağa bol miktarda un koyun Balığı iyice una bulayın Una bularken balığın etinin aralarını parmaklarınızla acarak iyice unlanmasını sağlayın Tavada bol sıvıyağı kızdırın, balığı icine yavaş yavaş koyun ve pembeleşinceye kadar kızartıp bir tabağa alın
Balığın başını da kızartın, yine bir tabağa alın
Oval bir servis tabağının kenarlarını salatalık ve sus domatesi dilimleri ile susleyin Balığın başını, solungaclarını hafifce acarak servis tabağının bir ucuna koyun Kızarmış balığı da yayarak tabağa yerleştirin
Tatlı ve ekşi sos icin; sıvıyağı tavada kızdırın İcine domates salcasını veya ketcabı ekleyin Biraz karıştırıp ezdikten sonra bir kepce su koyun Şekerim ve tuzunu ekleyin Biraz karıştırarak kaynatın ve beyaz sirkeyi, isterseniz cin alkolunu uzerine ilave edin Mısır nişastasını bir parca su ile acın, kaynayan sosa yavaş yavaş ekleyin Sos yoğun ama akıcı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın Gerekirse biraz daha su veya suda acılmış mısır nişastası ekleyebilirsiniz Hazırladığınız tatlı ve ekşi sosu kepceyle sıcak sıcak kızarmış balığın ustune dokun