nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Tava böreği ayrıca fazla pratik hemde fazla lezzetli oluyor bayanlarÖzellile çalışan bayanlar için oldukça ideal bir börek tarifiYorgun argın eve geldiniz ve akşam yemeğiniz az önce hazır yok hiç telaş etmeyin kısa sürede nefis bir börek yapabilirsiniz
Tava böreğimiz için gerekli olan malzemeler
3 adet yufka
1 dere bardağı süt
Yarım nehir bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Maydanoz
150 gr peynir
4 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak için)
Tava böreğimizin yapılışı ise şöyle bayanlar;
Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır Tava iki kaşık yağla ayrıntılarıyla yağlanır 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtın Üzerine birazcık sos gezdirilir, yarım yufka serilir
sonradan sos sürülür ,kalan yarım yufka serilir Üstüne peynirli harç yayılır Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır ve böreğin üstü kapatılır Ocağa alınır kısık ateşte çevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini teftiş edebilirsiniz
Ben böreği çevirmek için düz bir kapak kullanıyorum, eğer yoksa büyük bir tabağa çevirebilirsiniz Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, börek tavaya alınır Kısık ateşte öteki yüzü kızartılır Servise alınır hepsi bu dek bayanalr afiyet olsun *
Tava böreğimiz için gerekli olan malzemeler
3 adet yufka
1 dere bardağı süt
Yarım nehir bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Maydanoz
150 gr peynir
4 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak için)
Tava böreğimizin yapılışı ise şöyle bayanlar;
Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır Tava iki kaşık yağla ayrıntılarıyla yağlanır 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtın Üzerine birazcık sos gezdirilir, yarım yufka serilir
sonradan sos sürülür ,kalan yarım yufka serilir Üstüne peynirli harç yayılır Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır ve böreğin üstü kapatılır Ocağa alınır kısık ateşte çevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini teftiş edebilirsiniz
Ben böreği çevirmek için düz bir kapak kullanıyorum, eğer yoksa büyük bir tabağa çevirebilirsiniz Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, börek tavaya alınır Kısık ateşte öteki yüzü kızartılır Servise alınır hepsi bu dek bayanalr afiyet olsun *