Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 1 yemek kaşığı margarin (tavaya sürmek için )
- Peynir
- Maydanoz
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcını dilediğiniz peynirle hazırlayabilirsiniz ben tam yağlı beyaz peynir kullandım.
- Daha sonra tavamızı yağlayıp bir adet yufkayı tek kesim halinde tavaya seriyoruz.
- Kalan yufkaları katlayıp ince uzun şeritler halinde kesiyoruz.
- Ben 5 adet yufka kullandım biraz kalın oldu siz bunu 3 adet yufkaya düşürebilirsiniz.
- Kestiğimiz yufkalardan biraz tavaya alıp üzerine peynir bir kat daha yufka yeniden peynir bu türlü kat kat yapıyoruz.
- En son en alttaki yufkamızı alttan üste gerçek katlayıp böreğimizi tamamlıyoruz.
- Bilhassa kısık ateşte altı nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra bir tabak yardımıyla karşıtını çevirip tıpkı biçimde kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????????.