Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 1 yemek kaşığı margarin (tavaya sürmek için )
- Peynir
- Maydanoz
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcını dilediğiniz peynirle hazırlayabilirsiniz ben tam yağlı beyaz peynir kullandım.
- Daha sonra tavamızı yağlayıp bir adet yufkayı tek kesim halinde tavaya seriyoruz.
- Kalan yufkaları katlayıp ince uzun şeritler halinde kesiyoruz.
- Ben 5 adet yufka kullandım biraz kalın oldu siz bunu 3 adet yufkaya düşürebilirsiniz.
- Kestiğimiz yufkalardan biraz tavaya alıp üzerine peynir bir kat daha yufka yeniden peynir bu türlü kat kat yapıyoruz.
- En son en alttaki yufkamızı alttan üste gerçek katlayıp böreğimizi tamamlıyoruz.
- Bilhassa kısık ateşte altı nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra bir tabak yardımıyla karşıtını çevirip tıpkı biçimde kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.