elektronikci
FD Üye

Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Lor
- Maydanoz ( ben bu sefer kullanmadım)
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Teflon tavayı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
- Bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.
- Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin.
- Diğer yufkaları ikiye bölelim.
- Bir kat tavaya serelim çırptığımız karışımdan yarım kepçe kadar her yere gelecek şekilde gezdirelim.
- Lor serpelim.
- Bitine kadar yufka, karışım, lor olarak devam edelim.
- En son kata karışımdan dökmeyelim.
- Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatalım.
- En büyük ocağı iyice kısalım ve tavayı ocağa koyalım.
- 15 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edelim.
- Kızardığında tavanın üzerine büyük bir tabak veya kapak kapatıp alt üst edelim.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve böreği tabaktan yavaşça tavaya koyun.
- Bu tarafıda kızardığında servis tabağına alalım.
- Böreğimiz hazır. Biraz ılındığında servis yapalım.
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı