Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sade soda
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- İsteğe bağlı maydanoz
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kasede sıvı yağ yumurta yoğurt soda çırpılır.
- Böreği yapacağınız tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
- Yapacağınız tavayı yağladıktan sonra bütün bir yufkayı tam olarak tavaya serin.
- Sonra kalan yufkaları ikiye üçe bölerek ortalarına hazırladığımız sosu dökerek kat kat olacak halde her kata sos sürdükten sonra orta kata iç harcı dökebilirsiniz üste tekrar kalan kesim yufkaları serin
- Kenardan sarkan yufkaları büzüştürüp böreğin üzerine kapatın.
- En büyük ocakta kenarları kızardığında servis tabağına alt üst yapın.
- Tavaya tekrar sıvı yağ koyarak böreği koyun.
- Kızardığında biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı