bilgisayarci
FD Üye
Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller
- Dileğe nazaran kaşar peyniri ve beyaz peynir ölçüsü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) soda
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet günlük yufka
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maydanozu yıkayıp ufak ufak doğruyoruz. Peynirimizide küçük küçük dilimledikten sonra, maydanozu da bir arada karıştırıp böreğin iç harcını hazırlıyoruz.
- Uygun bir tavanın iç kısmına tereyağımızı ve bir ölçü zeytinyağı koyup bir tane tam yufkayı yerleşiriz.
- Öbür taraftan süt soda yoğurt ve 1/2 çay bardağı zeytinyağımızı yeterlice karıştırıp sos haline getiriyoruz. Bu sosu her kat yufkanın ortasına döküyoruz.
- Öbür yufkamızı parçalayarak kat kat koyuyoruz. İki kat olduktan sonra iç harcımızı döküyoruz içine. Harcın üstüne tekrar iki iki kat yufka koyuyoruz her kat ortasına kesinlikle sostan döküyoruz.
- Tavanın dış kısmına sarkan yufkaları düzgün biçimde böreğin üstünü kapatıyoruz en üst kısma da bir ölçü zeytinyağı döküyoruz.
- Ocağımızı kısık ateşte açıp tavayı yerleştiriyoruz. Altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.