Tava Ekmeği (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı soğuk su (bardak ölçüsü 250 ml)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- 3 su bardağı un (bardak ölçüsü 250 ml)
Tava Ekmeği (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, maya ve şekeri ekleyin, mayayı eritin 5 dk bekleyin .
- Diğer malzemeler tuz ve unu da ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde edin .
- 40 dk mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra şekillendirip pişireceğiniz tepsiye dizin .
- 30 dk yine mayalanmaya bırakın .
- Mayalanan hamurun üzerine fırçayla su sürüp susam ve çörek otu ekleyin .
- 200 derece öndecen ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ben bi 10 dk fırını alt kısmını çalıştırıp pişirdim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.