bilgisayarci
FD Üye
Tava Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt(kaymağıyla birlikte)
- 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam şeker
- 4 su bardağı un
- Aldığı kadar su(hafif ele yapışacak hamur)
Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri katıp yoğurun.
- En az 1 saat mayalandırın.
- Mandalinadan biraz büyük bezeler alın.
- Merdaneyle açın.
- Döküm tavayı ocağa koyup uygunca ısırın.
- Ekmeğinizi pişirin.
- Piştikten sonra tereyağıyla yağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı