Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tava Ekmeği

Tava Ekmeği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Tava Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt(kaymağıyla birlikte)
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker
  • 4 su bardağı un
  • Aldığı kadar su(hafif ele yapışacak hamur)

Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm materyalleri katıp yoğurun.
  2. En az 1 saat mayalandırın.
  3. Mandalinadan biraz büyük bezeler alın.
  4. Merdaneyle açın.
  5. Döküm tavayı ocağa koyup uygunca ısırın.
  6. Ekmeğinizi pişirin.
  7. Piştikten sonra tereyağıyla yağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Akşamdan mayalayıp sabah pişireceğiniz pratik,bir o kadar da lezzetli oluyor bu ekmekler.Ekmekleri açarken çok un koymamaya itina gösterin. Tavayı 2-3 ekmekte bir ıslak bezle silin.

Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt