Tava Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram kuzu pirzola
- 1 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 kapya biber
- 3 yeşil biber
- 3 büyük domates
- Tuz
- Pul biber
- Reyhan
- Tereyağ
- 1 buçuk su bardağı su
Tava Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak borcamı sıvı yağ ile yağlayıp etleri diziyoruz.
- Üzerine tuz ve kuru reyhan serpelim.
- Daha sonra kuru soğan ve sarımsakları doğrayıp ekliyoruz.
- Üzerine sırasıyla kapya, yeşil biber ve en üste domatesleri dilimliyoruz.
- Son olarak tuz, pul biber, reyhan ve tereyağını ek edip 1 buçuk su bardağı su ekliyoruz.
- Folyo ile kapatıp 250 derece fırında fanlı ve alt üst ayarda 40 dk pişiriyoruz.
- 40 dk pişirdikten sonra folyoyu açıp üzeri kızarana kadar bekliyoruz.
İsteğe nazaran dana bonfile yahut tavuk pirzola ile de yapılabilir.
Afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.