Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir lutfen tarif edermisiniz teşekkurler
Cevap: Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Tava
Malzemeler
8 adet alabalık
1 su bardağı un
4 corba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
Hazırlanışı
Alabalıkların yuzgecleri kesilip ici cıkarılır ve solungacları cekilerek alınır İyice temizlenene kadar yıkanarak suzulur Kağıt pecete veya temiz bir bezle balıkların suyu alınır Tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyarak kızdırılır Balıklar unlanır ve silkelenerek fazla unlarından kurtarılır Tava iyice kızınca balıkların sırtları size bakacak şekilde yağa konur 45 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve obur yuzu cevrilip 45 dakika daha kızartılır Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alınır Tabağın kenarları isteğe gore suslenir ve kalan tereyağ eritilip uzerine bir limonun suyu ilave edilir Hazırlanan sos balıkların uzerine dokulur
Cevap: Tavada Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Tava
Malzemeler
8 adet alabalık
1 su bardağı un
4 corba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
Hazırlanışı
Alabalıkların yuzgecleri kesilip ici cıkarılır ve solungacları cekilerek alınır İyice temizlenene kadar yıkanarak suzulur Kağıt pecete veya temiz bir bezle balıkların suyu alınır Tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyarak kızdırılır Balıklar unlanır ve silkelenerek fazla unlarından kurtarılır Tava iyice kızınca balıkların sırtları size bakacak şekilde yağa konur 45 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve obur yuzu cevrilip 45 dakika daha kızartılır Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alınır Tabağın kenarları isteğe gore suslenir ve kalan tereyağ eritilip uzerine bir limonun suyu ilave edilir Hazırlanan sos balıkların uzerine dokulur