elektronikci
FD Üye
Tavada Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kaşar peynir
- 3 yemek kaşığı beyaz yumuşak peynir
- 3 yemek kaşığı doğranmış sucuk
- Tuz
Tavada Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavayı biraz yağlayın. Bir yufkayı tavaya serin. Başka yufkanın yarısını modüller halinde tabanına yayalım.
- Yumurta, tuz, yoğurdu ve beyaz peyniri karıştırıp yufkalara biraz sürün. Üzerine sucuklardan biraz serpiştirin.
- Kalan modül yufkaları da parçalayarak tekrar bir katman oluşturun. Kalan yoğurtlu karışımı da sürün.
- Kalan sucuğu ve kasar peyniri serpin. Tabandaki yufkanın kalan modüllerini da üzerine kapatarak tavaya koyabilirsiniz.
- Arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Yaklaşık orta kısık ateşte tek tarafı 5-6 dakikada kızarıyor. İki tarafında hafif yağlaması unutmayın. Afiyet olsun.