bilgisayarci
FD Üye
Tavada Brüksel Lahanası Tarifi (Çok Lezzetli Oluyor) İçin Malzemeler
- 750 gram bürüksel lahanası
- 1 litre tuzlu su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz (Kendinize göre ekleyin)
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Yoğurt
- İsteğe bağlı bir iki tutam susam
- İsteğe bağlı nar
Tavada Brüksel Lahanası Tarifi (Çok Lezzetli Oluyor) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bürüksel lahanalarını yıkayın. Sap kısımlarını kesin. Lahanaları ortadan bölün. Bir saat tuzlu suda bekletin. Suyu süzün.
- Bürüksel lahanaların bir kısmını kızartma tavasına dizin, üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber döküp, kapağını kapatın orta ateşte kızartın.
- Sonra diğer taraflarını çevirip, aynı şekilde tuz karabiber döküp kapağını kapatın. Pişmeye yakın doğranmış sarımsak ekleyin sarımsaklar yanmasın diye sonradan ekleniyor.
- Tekrar kapağı kapatın kontrollü olun arada bir bakın çatalla pişmişlerse çatal batıyorsa lahanalara pişmişlerdi sonra servis tabağına alın kalan lahanalarıda aynı şekilde önlü arkalı kontrollü kızartın.
- Hepsi kızarınca üzerine susam ve nar dökün.
- Yoğurdu servis tabağınıza alın yiyeceğiniz kadar üzerine bürüksel lahanalarından ekleyin. Afiyet olsun ????
- Soğuyuncada çok lezzetli oluyor. Üzerine zeytinyağ, nar ekşisi, limon karışımı yapıp, dökerseniz salata gibide yiyebilirsiniz.