Tavada Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı salça tuz
- 1 çay bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
Tavada Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu yeterlice yıkayıp temizliyoruz derin bir tavaya alıyoruz başka bir tabakta 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yeterlice karıştırıyoruz.
- Sosumuzu tavuğun içine dışına her yerine düzgünce sürüyoruz tavaya tavuğun üzerine gelmeyecek biçimde yarım su bardağı su döküyoruz.
- Ağzı kapalı formda pişmeye bırakıyoruz.
- 5-10 dakikada bir çeviriyoruz uygunca yumuşayıp kızarana dek ortada bir çevirerek pişiriyoruz servis tabağına alıyoruz, afiyet olsun ????.