Tavada Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Tuz
- Biraz su
Tavada Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur materyalleri güzelce yoğurulur ve bezelere ayrılır.
- Bir kenarda iç materyaller güzelce doğranır. Kaba koyulur. Güzelce karıştırılır.
- Bezelere ayrılan hamur incecik açılır.
- İçine iç gereç koyularak elimizle yayarız.
- Ocakta tavaya un serpip lahmacunumu koyarız.
- Tavanın kapağını kapatarak ısısıyla pişmesini bekleriz.Herkese afiyet olsun ????.