Tavada Diyet Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı istediginiz peynir
- Yarım çay bardağı zeytin
- 1 çay kaşığın yarısı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane ve kekik
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tutam maydanoz ve dereotu
- 1 paket kabartma tozu
Tavada Diyet Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimeği 1 yada 2 saat evvelce sıcak suda bekleyelim yada akşamdan ıslatalım.
- Daha sonra mercimeği düzgünce yıkayalım.
- Yıkama süreci bittikten sonra rondada düzgünce çekelim.Hamur kıvamına getirelim.
- Daha sonra rondonun içindeyken yumurtayı yağı sütü ve baharatları ,dereotu, maydanoz karışımını ekliyelim. Hepsini rondoda çekelim.
- Daha sonra yanmaz tavayı yağlıyalım.
- Harcı dökelim.
- Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte kapağı kapalı yarım saat hiç açmadan pişirelim.
- Yarım saat sonra kapağı açıp denetim edelim.
- Altı pişince kapak yardımı yada uygun bir tabak yardımıyla çevirelim.
- Üst kısmını da pişirelim yeterlice piştikten sonra servis tabağına alalım.
- Biraz ılıdıktan sonra dilimleyip servis edelim ister kahvaltıda ister yemek yanına doyurucu ve sağlıklı şiddetle tavsiye ederim diyet yapanlar için ülkü bir tanım deneyecek olanlara afiyet olsun ????????????????????????.