Tavada Fındık Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yaklaşık 4- 4.5 su bardağı un
- 200 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet biber (Çok ince kıyılmış)
- 1 adet soğan (Çok ince kıyılmış)
- Maydanoz
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 2 adet rendelenmiş domates (Domates sosu da olur )
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber ve toz biber
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Tavada Fındık Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Hamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alıyoruz.
- Akabinde mayayı da ek ederek, mayanın erimesi için 5 dakika bekletiyoruz.
- Yağ, tuz ve yavaş yavaş un ilavesiyle, hamuru yumuşak olmayacak ve ele yapışmayacak biçimde yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatarak 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken bizde farklı kapta lahmacunun kıymalı harcını hazırlıyoruz.
- Kıymamızın üzerine, çok ince kıydığımız soğan, biber ve sarımsağı koyuyoruz.
- Başka bir kaba domatesi rendeliyoruz ve üzerine 2 yemek kaşığı biber salçamızı ek edip, çok yeterli bir formda karıştırıyoruz ve bu sosu da kıymalı harcımızın üzerine boşaltıyoruz.
- En son yağını, baharatlarını ve tuzunu ek edip, çok düzgün yoğuruyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezelere ayırıyoruz.
- Bezelerin altına üzerine un serperek incecik açıyoruz.
- İncecik açtığımız bezeyi tavaya alıyoruz üzerine iç harcımızdan koyup her yerine dağıtıyoruz tavanın kapağını kapatıp 5 dakika pişiriyoruz.
- Öbür bezeler için de birebir süreci yapıyoruz.
- İç harcı tavaya koyduktan sonra sürelim zira sürdükten sonra tavaya koyarken dökülüyor. Şimdiden afiyet olsun ????