Tavada Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 700 gram ıspanak
- 3 orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı lor veya çökelek (olmazsa da olur)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tereyağı
Tavada Ispanaklı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur yoğurma kabına su koyularak yavaş yavaş un ve tuz ilâvesiyle özlü ele yapışmayan ve çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
- Ispanaklar yıkanır suyu sıkılır varsa sebze kurutucuda suyu giderilir.
- Kuru soğanlar ince kıyılır yarım çay bardağı sıvı yağ da renkleri hafif döndükten ıspanaklar.
- Tuz ve baharatlar ilave edilir bir iki dakika karıştırılır ocaktan alınır isteğe bağlı çökelek ilâve edilir. Soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır pasta tabağı büyüklüğünde açılır yarısına ıspanaklı harç yeteri miktarda yayılır diğer yarısı üzerine kapatılır yarım ay şekli verilir kenarları ruletle kesilir.
- Hazırlanan börekler üzeri kapalı olarak temiz bir örtüye alınır.
- Tava ocağa alınır kızdırılır yağsız olarak tavada arkalı önlü pişirilir. Ben döküm tavada pişirdim.
- Pişen börekler sıcakken tereyağı sürülür.
Afiyet olsun.
Tavada Ispanaklı Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı