 
	Tavada Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk kilo un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı tuz
Tavada Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur açmasını bilmeyen herkes yapabilir çünkü oklava kullanılmıyor hamuru yağda dinlendirdikten sonra bazlayarak biraz açıldıktan sonra hamuru çekerek aynı çarşaf böreği gibi açıyoruz yağda dinlendiği için açması çok kolay olacak.
Yağımız artacaktır bunu pişirirken kullanınız eğer yine artarsa küçük bir kaba koyup saklayabilirsiniz başka bir hamur işlerini kullanabilirsiniz israf olmasını istemeyiz.
- Unu yoğurma kabına koyunuz, unun ortasını açıp tuzlu ve suyu ekleyin kaşık yardımı ile karıştırın karıştırdık tan sonra el ile yoğurun.
- Hamurumuz elimizi bırakana kadar yoğurmaya devam edin kıvamımız yumuşak ama ele yapışmasını istemiyoruz eğer hamuru sert tutarsanız katmerimiz sert olacaktır.
- Yağın yarısını borcama koyunuz, yumakları yaptıktan sonra borcama diziniz kalan yağı yumakların üzerine sürünüz 15 dakika dinlendiriniz.
- Hamur dinlendikten sonra elimizde bazlayarak biraz açıldıktan sonra çekerek açılabildiği kadar açınız hamurun yırtılmasından korkmayınız çünkü hamurumuz mayasız olduğu için yırtılması gayet normal.
- Açtığımız hamuru zarf şeklini veriniz ya da istediğiniz bir şekilde olabilir.
- Şeklimizi verdikten sonra kızgın tavada orta ateşte tek tarafını yağlayarak pişiriniz afiyet olsun.
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
     
    