Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Katmer

Tavada Katmer
0
29

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavada-katmer.jpg

Tavada Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo un
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı tuz

Tavada Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle hamur açmasını bilmeyen herkes yapabilir çünkü oklava kullanılmıyor hamuru yağda dinlendirdikten sonra bazlayarak biraz açıldıktan sonra hamuru çekerek aynı çarşaf böreği gibi açıyoruz yağda dinlendiği için açması çok kolay olacak.

Yağımız artacaktır bunu pişirirken kullanınız eğer yine artarsa küçük bir kaba koyup saklayabilirsiniz başka bir hamur işlerini kullanabilirsiniz israf olmasını istemeyiz.
  1. Unu yoğurma kabına koyunuz, unun ortasını açıp tuzlu ve suyu ekleyin kaşık yardımı ile karıştırın karıştırdık tan sonra el ile yoğurun.
  2. Hamurumuz elimizi bırakana kadar yoğurmaya devam edin kıvamımız yumuşak ama ele yapışmasını istemiyoruz eğer hamuru sert tutarsanız katmerimiz sert olacaktır.
  3. Yağın yarısını borcama koyunuz, yumakları yaptıktan sonra borcama diziniz kalan yağı yumakların üzerine sürünüz 15 dakika dinlendiriniz.
  4. Hamur dinlendikten sonra elimizde bazlayarak biraz açıldıktan sonra çekerek açılabildiği kadar açınız hamurun yırtılmasından korkmayınız çünkü hamurumuz mayasız olduğu için yırtılması gayet normal.
  5. Açtığımız hamuru zarf şeklini veriniz ya da istediğiniz bir şekilde olabilir.
  6. Şeklimizi verdikten sonra kızgın tavada orta ateşte tek tarafını yağlayarak pişiriniz afiyet olsun.
Tavada Katmer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt