Tavada Kolay Waffle Tarifi İçin Malzemeler
Pankek hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 2-2,5 su bardağı kadar oluyor ama yine de kontrollü olarak ekleyin.yumurta büyüklüğüne göre değişiyor.)
- Çikolata çeşitleri
- Sürülebilir çikolata
- Çikolata sosu
- Muz
- Kivi ve istediğiniz her meyveden olabilir.
Tavada Kolay Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle herkese merhaba. ???? evde çocuklarla beraber yapacağınız harika ve eğlenceli bir tarifim var. Hepimizin bildiği ve severek yediğimiz bir tatlı. O halde hemen başlayalım. ????.
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpma teli ile çırpalım. Eğer uğraşmak istemiyorum derseniz mikserle de çırpabilirsiniz.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı da ilave edip biraz daha çırpalım iyice karışsın.
- Sonra kontrollü olarak önce unu daha sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Un ilk başta az gelebilir normal bir pankek hamuru kıvamında yapalım.
- Tavada yapacağımız için normal waffel ekmeğinden biraz katı hanir oluyor. ???? yanmaz yapışmaz tava da veya krep tavası da olur. Kızdırın.
- Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ sürelim ve bir kepçe dolusu hamurdan döküp iyice yayalım boyutu size kalmış. Yaklaşık 5-6 adet normal boyutta çıkıyor.
- Ben sürülebilir çikolatayı biraz benmari usulü eritip öyle sürdüm siz de öyle yapabilirsiniz. Daha kıvamlı oluyor. Sonra dilediğiniz şekilde meyveler ve çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun ????????️.