Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Lahmacun

Tavada Lahmacun
0
16

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tavada-lahmacun.jpg

Tavada Lahmacun Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 500 gram yağlı dana kıyma
Hamur için
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak hamuru yoğurup mayalanmaya bırakalım (sıvı yağ hamurun yumuşak olması için).
  2. Tüm materyalleri ufak ufak doğrayalım karıştırma kabına alalım. Kıymamızı ekleyip karıştıralım, yağ tuz, baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Bir saat mayalanan hamurumuzu bir silindir haline getirip eşit modüllere bölün.
  4. Birebir büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın tartısı da eşit olmalıdır.
  5. Bütün bezeleri açıp iç harcıyla güzelce kaplayalım.
  6. Geniş bir tavayı ocak üzerine koyup, ısıtın. Lahmacunu tavanın içine yerleştirelim.
  7. Tavanın kapağını kapatalım hafif buharlaşınca altını kısalım.
  8. Altı kızaran lahmacunlarımızı 200 derecelik fırında 5-7 dakika üstünü de kızartıp tepsiye alalım.
  9. Üzerini pak bezle örtelim bu biçimde bütün lahmacunlarımızı pişirip hoş bir salatayla servis yapalım. Afiyet olsun ????.
Tavada Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt