Tavada Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 gram yağlı dana kıyma
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamuru yoğurup mayalanmaya bırakalım (sıvı yağ hamurun yumuşak olması için).
- Tüm materyalleri ufak ufak doğrayalım karıştırma kabına alalım. Kıymamızı ekleyip karıştıralım, yağ tuz, baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
- Bir saat mayalanan hamurumuzu bir silindir haline getirip eşit modüllere bölün.
- Birebir büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın tartısı da eşit olmalıdır.
- Bütün bezeleri açıp iç harcıyla güzelce kaplayalım.
- Geniş bir tavayı ocak üzerine koyup, ısıtın. Lahmacunu tavanın içine yerleştirelim.
- Tavanın kapağını kapatalım hafif buharlaşınca altını kısalım.
- Altı kızaran lahmacunlarımızı 200 derecelik fırında 5-7 dakika üstünü de kızartıp tepsiye alalım.
- Üzerini pak bezle örtelim bu biçimde bütün lahmacunlarımızı pişirip hoş bir salatayla servis yapalım. Afiyet olsun ????.