Tavada Lavaş Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana döş kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 7 adet lavaş
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 3 çorba kaşığı ketçap
- 3 çorba kaşığı hardal
- 5-6 salatalık turşusu
- Jalapano biberi turşusu
- 1 adet kuru soğan
- 10 dilim kaşar peyniri / çedar
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Tavada Lavaş Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış kuru soğan, tuz, karabiber ile köfte yoğurulur. (bir gün evvelce yapılırsa lezzeti artar).
- Az tereyağlı tavada önlü artlı kızartılır.
- Mayonez, ketçap, hardal karıştırılır. (içine yoğurt yada labne peynir de eklenebilir).
- Lavaşlardan beş adet küçük kase boyutunda yuvarlak kesilir. (bir lavaştan üç adet çıkıyor).
- Kuru soğan piyazlık doğranır (kırmızı soğan daha hoş olur. Elimin altında olmadığı için beyaz kullandım).
- Bütün lavaşın ortasına mayonezli karışımdan yayılır.
- Üstüne doğranmış salatalık turşusu ve jalapano koyulur.
- Kaşar yada çedar peyniri eklenip üstüne köfte, soğan ve tekrar peynir koyulur.İsteğe bağlı materyaller ile çeşitlendirebilirsiniz.
- Yuvarlak kesilen lavaş kesimi ile kapatılır ve altta kalan lavaşın kenarları yuvarlak lavaşın üstüne yanlışsız kapatılır.
- Az tereyağlı tavada önlü artlı yavaşça kızartılır.
@mutfakkeyiftir.
Tavada Lavaş Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı