Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavada Lokum Gibi Et

Tavada Lokum Gibi Et
0
57

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Tavada Lokum Üzere Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 dilim et (ben kuzu kulandım öbür çeşitler hatta tavuk pirzola da olur)
  • Su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 sivri biber
  • 1-2 domates
  • Tuz ,karabiber

Tavada Lokum Üzere Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bunun için çok geniş bir teflon tava yada tencereyi alalım.
  2. Etlerimizi yıkayıp tavaya alalım, fotodaki kalınlıkta olan her eti kullanabilirsiniz aslında kuzu malum biraz daha çabuk pişiyor, süt dana, dana hatta tavuk pirzola da olabilir.
  3. Üzerine su ekleyelim (etleri büsbütün kapatmayacak yarısına kadar gelsin kâfi, orta ocağın altını evvel düzgünce açıp suyun kaynamasını bekleyelim daha sonra orta ateşe alıp (benimki 1-9 ayar 5 de pişirdim)
  4. Kapağını kapatıp suyun yok olmasını bekleyelim.
  5. Ara sıra denetim edin su var mı diye şayet su büsbütün yok olmadan yumuşadıysa duyunu kenara alabilirsiniz et suyu olarak kullanırsınız. Şayet su bitti lakin et daha sertse biraz daha su ek edersiniz.
  6. Erler yumuşacık piştiyse içinde suyundan kalmaması gerekiyor.
  7. Tere yağını ve doğradığımız biberi ekleyelim ve erleri de biberleri de iki taraflı kızartalım.
  8. Daha sonra isteğe nazaran doğradığımız domatesleri ekleyelim şöyle bi karıştırıp kapağı kapatalım.
  9. Tuz ve karabiberi ekleyelim.
Afiyet olsun.

Tavada Lokum Üzere Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt