Tavada Lokum Üzere Et Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 dilim et (ben kuzu kulandım öbür çeşitler hatta tavuk pirzola da olur)
- Su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 sivri biber
- 1-2 domates
- Tuz ,karabiber
Tavada Lokum Üzere Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bunun için çok geniş bir teflon tava yada tencereyi alalım.
- Etlerimizi yıkayıp tavaya alalım, fotodaki kalınlıkta olan her eti kullanabilirsiniz aslında kuzu malum biraz daha çabuk pişiyor, süt dana, dana hatta tavuk pirzola da olabilir.
- Üzerine su ekleyelim (etleri büsbütün kapatmayacak yarısına kadar gelsin kâfi, orta ocağın altını evvel düzgünce açıp suyun kaynamasını bekleyelim daha sonra orta ateşe alıp (benimki 1-9 ayar 5 de pişirdim)
- Kapağını kapatıp suyun yok olmasını bekleyelim.
- Ara sıra denetim edin su var mı diye şayet su büsbütün yok olmadan yumuşadıysa duyunu kenara alabilirsiniz et suyu olarak kullanırsınız. Şayet su bitti lakin et daha sertse biraz daha su ek edersiniz.
- Erler yumuşacık piştiyse içinde suyundan kalmaması gerekiyor.
- Tere yağını ve doğradığımız biberi ekleyelim ve erleri de biberleri de iki taraflı kızartalım.
- Daha sonra isteğe nazaran doğradığımız domatesleri ekleyelim şöyle bi karıştırıp kapağı kapatalım.
- Tuz ve karabiberi ekleyelim.
Tavada Lokum Üzere Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı