Tavada Makarna Böreği Kalan Makarnaları Değerlendirdim (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Materyaller
- Haşlanmış makarna (pişmemiş hali 125 gram kadar yani çeyrek paket makarna )
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Toz kırmızı biber
- Tuz (peynir de tuzlu olduğu için denetimli ekleyin)
- Beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz (istenilen materyalle yapılabilir)
- Sıvı yağ
- Tereyağ
Tavada Makarna Böreği Kalan Makarnaları Değerlendirdim (Su Böreği Tadında) Tanımı Yapılışı
- Sos için bütün gereçleri karıştırdım.
- Akşamdan haşladığım artan makarnayı sosa ek ettim düzgünce karıştırdım.
- İç harç için ince kıydığım maydanozu beyaz peynirle karıştırdım.
- Kaşar peynirini dilimledim.
- Yağladığım yanmaz yapışmaz tavaya makarnanın yarısını yaydım, iç harcını da üzerine dizdim.
- Kalan makarnayı da peynirler görünmeyecek halde peynirlerin üzerine yaydım.
- Ağzı kapalı halde ocağın en büyük gözünde en kısık ayarda 10-12 dakika kadar altı kızarana kadar pişirdim.
- Altı kızarınca bir kapak yardımıyla karşıt çevirdim, tavayı tekrar yağladım, böreğimi tavaya kapak yardımıyla koydum.
- İki tarafı da kızaran böreğimi dilimledim, sıcak sıcak servis ettim.
Not: iç harç olarak kıyma ya da patates de kullanabilirsiniz.
Soslu makarnalarınızı da bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
İsteğe nazaran malzemeyi iki katına çıkartarak da tanımı uygulayabilirsiniz.
Denediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın????.