Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama

Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavada-mayali-borek-ve-bazlama.jpg

Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su( ½ su bardağı)
İç harcı için;
  • 1 tutam ıspanak yada pırasa
  • 1 kase lor peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kepçe sıvı yağ

Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle mayamızı şekerle mayalanması için 10 dakika kenara bırakıyoruz.
  2. Mayamıza un ,tuz ve yavaş yavaş suyu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelince mayalanıp 30 dakika kabarmaya bırakıyoruz.
  3. Bu arada ıspanak yada pırasanızı ince doğrayıp yumuşatmak yani öldürmek için tavada yağ ile hafif kavuruyoruz.
  4. Soğuyunca içine peynir tuz ekliyoruz.
  5. Hamurumuzu bezelere ayırarak bezemizi elimizle yavaş yavaş vurarak açıyoruz.
  6. İçine harçtan koyup kapatıyoruz (gözleme gibi)
  7. Sonra altını önceden açıp ısıttığımız teflon tavamıza alıp pişiriyoruz. (benim tavama yapışmıyor ve yağ kullanmıyorum)
  8. Altı pişince çeviriyoruz diğer tarafı da pişince ocaktan alıyoruz.
  9. Tost makinesinin saçını da ocağa koyup ısıtıp pişen börekleri saça koydum. Daha güzel kızarsın diye böyle yaptım.
  10. Bazlama için de bezemizi yuvarlak açıp direk tavaya atıyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,235Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt