elektronikci
FD Üye
![tavada-mayali-borek-ve-bazlama.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/03/tavada-mayali-borek-ve-bazlama.jpg)
Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 adet yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su( ½ su bardağı)
- 1 tutam ıspanak yada pırasa
- 1 kase lor peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kepçe sıvı yağ
Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mayamızı şekerle mayalanması için 10 dakika kenara bırakıyoruz.
- Mayamıza un ,tuz ve yavaş yavaş suyu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelince mayalanıp 30 dakika kabarmaya bırakıyoruz.
- Bu arada ıspanak yada pırasanızı ince doğrayıp yumuşatmak yani öldürmek için tavada yağ ile hafif kavuruyoruz.
- Soğuyunca içine peynir tuz ekliyoruz.
- Hamurumuzu bezelere ayırarak bezemizi elimizle yavaş yavaş vurarak açıyoruz.
- İçine harçtan koyup kapatıyoruz (gözleme gibi)
- Sonra altını önceden açıp ısıttığımız teflon tavamıza alıp pişiriyoruz. (benim tavama yapışmıyor ve yağ kullanmıyorum)
- Altı pişince çeviriyoruz diğer tarafı da pişince ocaktan alıyoruz.
- Tost makinesinin saçını da ocağa koyup ısıtıp pişen börekleri saça koydum. Daha güzel kızarsın diye böyle yaptım.
- Bazlama için de bezemizi yuvarlak açıp direk tavaya atıyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.