
Tavada Muzlu Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet m yumurta l yumurta ise 2 adet
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram kakao (2,5 yemek kaşığı )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet muz veya herhangi sevdiğiniz bir meyve
- Damla çikolata,beyaz çikolata(isteğe bağlı)
Tavada Muzlu Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle malzemelerimizin oda sıcaklığında olması gerekir.
- Şeker ve yumurtalarımızı mikserle mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Süt ve yağımızı ekleyip biraz daha çırpalım.
- Bu aşamadan sonra mikser kullanmayalım.
- Kuru malzemelerimizi birbirine karıştırıp kaşıkla harcımıza ilave ederek çırpıcı yardımıyla çırpalım.
- Portakalımızı rendeleyip ekleyelim.
- 24-26 cm büyüklüğünde kalın yapışmaz bir tava kullanalım.
- İçini tereyağ ile yağlayalım. Her yerine hafif un serpiştirelim.
- Kek harcımızın yarısını tavaya dökelim.
- Muz dilimlerini dizelim.
- İsteğe bağlı olarak damla çikolata, beyaz çikolata,ceviz,fındık vs serpiştirip diğer kalan kek harcımızı üstüne yayalım.
- Aliminyum folyoyu 2 kere katlayıp orta ocağımızın orta gözüne koyup en kısık ayara getirelim.
- Tavamızın kapağını kapatıp ocağa alalım.
- Kapakta delik var ise peçete ile kapatalım.
- 50 dk kadar pişirelim.
- Arada sırada kapaktaki buhardan oluşan ıslaklığı silelim.
- Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Piştikten sonra servis tabağımıza alıp istediğimiz şekilde süsleme yapabiliriz.
- Üstüne çikolata sosu yapıp dökebiliriz veya bir paket çikolatayı benmari usulü eritip kekimizin üstünü süsleyebiliriz.






????Yapacak olanlara kolay gelsin ????
????Afiyet olsun ????????????????
Tavada Muzlu Kakaolu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı