Tavada Nefis Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 3 adet yumurta
- 3 bardak un
- 1 bardak su
- İsteğe bağlı tuz
- İsteğe bağlı ben kaşar tercih ettim
- Büyük 1 tencere kaynamış su
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 kapta musluk suyu
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavada Nefis Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak unun içine yumurtaları kiralım karıştıralım tuzunuda ek edip suyu koyarak hamur kıvamına getirelim biraz sert bir hamur olması lazım isteğe bağlı suyu arttıra bilirsiniz hamuru 10 modül halinde bezelere ayırım.
- 5 dakika dinlendikten sonra ikisi daha büyük olacak halde açalım büyük uzunluk bir tava tercih edebilirsiniz hamurun iki modülünü tavaya büyük gelecek biçimde açalım.
- Tencereye suyu koyup kaynatalım devamlı kaynar vaziyette olması lazım yanına büyük bir kapta musluk suyu koyalım birebir vakitte erittiğimiz yağıda hazırlayalım.
- Yağdan tavaya çokça sürelim hamurları büyük olandan başlayarak kaynar suya köyüm bir iki çevirip kevgir yardımıyla soğuk suya alalım elimizle suyunu yavaşça sıkıp tavaya alalım.
- Üzerine yağ sürelim iki kat bu biçimde yaptıktan sonra ortasına kaşar ekleyelim bitene kadar bu biçimde devam edelim en üstüne öbür büyük modülü ya ekleyip kenarlarını sıkıştıralım.
- Geri kalan yağı üzerine döküp kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim pişerken devamlı kaldırıp bakmayalım birbirine hamurlar yapışsın.
- Altı kızarınca bir tabak yardımıyla çevirelim bu o yüzünüde pişirelim iki yüzüde pisince servis tabağına alıp sıcak servis yapalım.
- Sahiden çok hoş bir tarım birebir hamurdan makarnada yapabilirsiniz çok beğeneceğinizi umuyorum şimdiden deneyenlere afiyet olsun.