Tavada Patates Dolgulu Kapalı Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1.5 su bardağı un
- 2 haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı ketçap yahut domates sos
- 2 dilim salam
- 7-8 dilim sucuk
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavada Patates Dolgulu Kapalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için; tüm materyaller karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzerine bir kapak kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Haşlanmış patates ezilir. Süt, karabiber ve tuz eklenir.
- Büyük uzunluk teflon tava tereyağı ile yağlanır.
- Mayalanan hamurun yarısından fazlası 3 te 2 kadarı tava büyüklüğünde açılır.
- Hamur tavaya kenarları hafif yüksek olacak halde yerleştirilir.
- Üzerine patates püresi, kaşar peyniri rendesinin yarısı, dilimlenmiş sucuk ve salam koyulur.
- Ketçap yahut domates sos üzerine sürülür. Tekrar kaşar peyniri rendesi serpilir.
- Kalan hamur açılır. İç harcın üzerine kapatılır.
- Alttaki büyük açtığımız hamur üstteki hamurla birleştirilerek kapatılır.
- 15-20 dakika daha tavada mayalandırılır.
- Ocağın en büyük gözünde en kısık ateşte 20 dakika altı kızarana kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Kapak sıvı yağ ile yağlanarak hamur aykırı çevrilir.
- Öteki tarafı da kızartılır (Yaklaşık 6 dakika sürdü) Sıcak servis edilir.