
Tavada Patatesli Soslu Tavuk Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Sosu için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Zerdeçal
- Zencefil
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- 8 adet baget tavuk
- 17 adet küçük uzunluk patates
- 2 su bardağı sıcak su
Tavada Patatesli Soslu Tavuk Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavanın altına yağ, salça, sarımsak tuz ve baharatları alın.
- Karıştırıp, baget tavukları ve patatesleri ekleyin sosu her tarafına eşit olacak biçimde sürün.
- İçine 2 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekip materyaller yumuşayana kaşar pişirin. Afiyet olsun.