Tavada Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı tereyağı (Tavayı yağlamak için)
- Beyaz peynir maydanozlu
Tavada Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tavayı ocağın üzerine koyun ve içine tereyağın yarısını ekleyin ve eritin.
- Daha sonra ocaktan alın ve yufkanın bir tanesini parçalanmadan komple tavanın üzerine serin.
- Bir taraftan da bir kabın içine sosu için; yumurta, süt, su, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyip çırpın, çok az miktarda tuz ekleyip karıştırın.
- Geriye kalan üç yufkayı 1,5 şeklinde ikiye ayırın. Bir buçuk yufkayı sosa batırıp tavaya serin peyniri eşit olarak dağıtın.
- Üzerine tekrar geriye kalan bir buçuk yufkayı sosa batırıp serin.
- En son tavanın kenarlarından sarkan yufkayı içine katlayın.
- Tavayı ocağın üzerine koyun ve altını orta ateşte yakın. Kontrol ederek kızartın.
- Kızardığı zaman bir kapak yada tabak yardımı ile ters çevirin.
- Tavaya koymadan önce geriye kalan tereyağı tavaya koyun ve eritin ve yufka böreğin pişmeyen tarafını alta gelecek şekilde yavaşça indirin.
- Kontrol ederek kızartın ve kesme tahtasına alın. Dilimleyerek servis yapın. Hafta sonlarının vazgeçilmezi ve pratikliği ile gönülleri fetheden böreğiniz hazır. Afiyet olsun.