Tavada Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Beyaz peynir,
- Kaşar peynir
Tavada Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kapta yumurtayı, sütü ve sıvı yağı çırpalım.
- Tavayı yağlayalım, bir adet yufkayı hiç parçalamadan tavaya serelim.
- Kenarları dışarıda kalacak halde olacak üzerine hazırladığımız sostan dökelim.
- İkinci yufkaları elimizle bölelim ve çokça hazırlanan harçtan dökelim.
- Üçüncü yufkayı serelim ve peyniri yufkanın her yerine gelecek halde dağıtalım.
- Daha sonrasında tavanın etrafından sarkan yufkaları ortasına sos dökerek kapatalım.
- En son hazırladığımız sostan böreğin üzerine dökelim ve kısık ateşte gerili önlü yaklaşık 15 dk pişirelim.