Tavada Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak ılık süt
- Yarım bardak ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavada Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık olan süt su tuz ve un bir kaba alınıp üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz katı olursa süt cıvık olursa un ekleyip ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapıyoruz .
- Bir cezveye sıvı yağı ve tereyağını alıp eritiyoruz.
- Hazır olan hamurumuzu 9 eşit parçaya bölüyoruz.
- Ardından teker teker hamurlarımızı un serperek merdaneyle ince bir şekilde açıp üzerine yağımızdan kaşık veya fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
- Rulo yapıp gül şeklini veriyoruz bütün bezeleri gül şeklini verdikten sonra bir kenarda 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra teker teker gül bezelerimizi merdane yardımıyla olabildiğince ince açıyoruz.
- Bütün hamurları açtıktan sonra 15 dakika daha dinlendirip teflon tavayı kızdırıyoruz.
- Tavamız orta ateşte olsun.
- Üzerine katmerimizi koyuyoruz ve üstüne fırçayla tekrar yağ sürüyoruz, katmerimizi ters çevirip tersine de yağ sürüyoruz.
- 3-4 kere çevire çevire pişiriyoruz tel tel ayrılan katmerimiz yemeye hazır ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.