Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Tuzlu Kek

Tavada Tuzlu Kek
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavada-tuzlu-kek.jpg

Tavada Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pulbiber
  • Maydanoz
  • Tuz

Tavada Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kapta yumurtalar çırpılır.
  2. Zeytinyağı ve süt eklenerek tekrar uygunca çırpılır.
  3. Kabartma tozu, tuz, pul biber, ve azar azar un ek edilerek pürüzsüz olana kadar çırpıcıyla çırpılır.
  4. Maydanoz eklenip karıştırılır. (kek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır. ).
  5. Yanmaz tavaya az yağ konularak orta ateşteki ocağa alınır. Düzgünce ısındıktan sonra karışım dökülür. (28-30 cm. Lik tava).
  6. Tavanın kapağı kapatılır. Hamurun alt tarafı, üzeri göz göz olup cıvıklığı uygunca gidene kadar pişirilir.
  7. Karşıt çevirirken, hamurun yapışmaması için kullanılacak kap yağlanır.
  8. Karşıt çevrilen hamur, tavayı tekrar yağladıktan sonra öbür tarafının pişmesi için tekrar konulur.
  9. İki tarafı da piştikten sonra servise hazırdır.
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt