Tavada Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Pulbiber
- Maydanoz
- Tuz
Tavada Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kapta yumurtalar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt eklenerek tekrar uygunca çırpılır.
- Kabartma tozu, tuz, pul biber, ve azar azar un ek edilerek pürüzsüz olana kadar çırpıcıyla çırpılır.
- Maydanoz eklenip karıştırılır. (kek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır. ).
- Yanmaz tavaya az yağ konularak orta ateşteki ocağa alınır. Düzgünce ısındıktan sonra karışım dökülür. (28-30 cm. Lik tava).
- Tavanın kapağı kapatılır. Hamurun alt tarafı, üzeri göz göz olup cıvıklığı uygunca gidene kadar pişirilir.
- Karşıt çevirirken, hamurun yapışmaması için kullanılacak kap yağlanır.
- Karşıt çevrilen hamur, tavayı tekrar yağladıktan sonra öbür tarafının pişmesi için tekrar konulur.
- İki tarafı da piştikten sonra servise hazırdır.